Normal_csm_20160517_foodfloor_9e6584c63c

De eerste twee bijeenkomsten van FoodFloor Ede zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Op donderdag 2 juni combineren we de FoodFloor met een thema-avond over ‘Voedselonderwijs in Ede’. Iedereen, in het bijzonder degene die aan de slag wil met voedseleducatie in Ede, is vanaf 20.00 uur van harte welkom in Cultura Ede. FoodFloor is dé plek waar ideeën en uitvoering samen komen.

Opzet Foodfloor
De FoodFloor avond start met pitches van ondernemers, inwoners en onderwijsinstellingen. Zij krijgen elk drie minuten de tijd om hun ideeën te presenteren aan publiek en jury. Goede initiatieven kunnen middelen en ondersteuning krijgen om deze te kunnen realiseren. Deze editie van FoodFloor zit vol, er kunnen geen nieuwe pitches worden aangemeld (wel voor een volgende editie). Na de pitches is er gelegenheid voor discussie en gedachtewisseling met de pitchers.
 
Voedselonderwijs van peuter tot puber
Leerkrachten, directies, ouders en bestuursleden binnen primair onderwijs Ede en partijen en personen in Ede die een rol (willen) spelen in lokale voedseleducatie, nodigen we van harte uit deel te nemen aan de avond. Deze avond brengen we initiatieven samen, brainstormen we over mogelijkheden en bundelen we de krachten. Een kleine markt toont lokale initiatieven op het gebied van voedseleducatie.
 
Thema’s en lokale partijen zijn onder meer:
 
  • Boerderij-educatie door LTO Ede, AJK en ANV Binnenveld
  • Smaaklessen door WUR
  • Schooltuinen door Het Groene Wiel
  • Smaakpark in Ede en op school door Puur-e
 
Ontmoetingsplek
De Stichting Smaakstad Ede en 'Eetbaar Ede' zijn het brein achter FoodFloor. Sinds dit voorjaar organiseren zij ieder seizoen een avond in Cultura voor iedereen die interesse heeft in Food en alles wat daarmee te maken heeft. De FoodFloor avonden zijn een ontmoetingsplek om interesses te delen, activiteiten af te stemmen en elkaar enthousiast te maken voor nieuwe initiatieven.
 
Ede Foodcity
De gemeente Ede stelt middelen beschikbaar ter ondersteuning van enkele FoodFloor initiatieven. Naast deze ondersteuning is gebleken dat het delen van een plan of initiatief op FoodFloor tot verrassende samenwerking kan leiden. Samen maken we meer mogelijk in Ede Foodcity. FoodFloor zoekt nog vrijwilligers voor onder meer PR en communicatie.