Geheimen tijdcapsule Willem van Oranjeschool vroegtijdig onthuld

Vanwege de sloop van het schoolgebouw van de Willem van Oranjeschool moest een geheime tijdscapsule die op 3 maart 2004 is verstopt vroegtijdig tevoorschijn gehaald worden. Leraar Paul Haring heeft twaalf jaar geleden de tijdcapsule met zijn groep 7/8 van toen gevuld en verstopt. Voor deze gelegenheid heeft hij drie oud-leerlingen van die groep opgespoord en uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn. Dit meldt De Woudenberger.

De verstopte tijdcapsule bestond uit twee in plastic verpakte enveloppen met briefjes van alle leerlingen van zijn groep van toen. Het was de bedoeling dat de capsule twintig of dertig jaar zou blijven liggen, maar vanwege de sloop van het gebouw gaat dat niet door. Niemand wist meer precies waar de tijdcapsule verstopt was, dus Paul had een paar dagen van tevoren al wat onderzoek gedaan naar de precieze verstopplek.

Bij het bekijken van de briefjes bleek dat veel leerlingen een heel ander leven hebben gekregen dan ze toen ter tijd voorspelden. Volgens de leraar was goed te zien dat de kinderen van toen driemaal per week schrijfles kregen, aangezien het handschrift op de briefjes veel netter is dan van de kinderen tegenwoordig. De onthulling van de tijdcapsule ging tevens gepaard met het ophalen van vele mooie herinneringen.

De huidige groep 8 wilde naar aanleiding van de onthulling ook een tijdcapsule maken en verstoppen. Om die reden is er tijdens de laatste schoolweek een metalen kistje op de zolder van de nieuwe school, de Olijfboom, gezet.

© Nationale Onderwijsgids