Twee grote schoolbouwprojecten onderweg in gemeente

Scholen in de gemeente Utrecht krijgen deze zomer een nieuwe impuls. In Doorn zijn zowel bij OBS De Kameleon als het Revius Lyceum bouwputten zichtbaar. Dit meldt de gemeente Utrecht.

Op de voorgrond van De Kameleon ligt de bouwput van het nieuwe schoolgebouw en de gymzaal. De balken van de fundering zijn al gelegd en hierop zal na de zomer de begane grond worden gelegd. Het nieuwe schoolgebouw zal bestaan uit twee verdiepingen met een aangebouwde gymzaal. De gymzaal komt in de lengterichting langs de Amersfoortseweg te liggen en voor de bouwketen komt het schoolplein te liggen. Volgens de planning wordt de vernieuwde Kameleon volgend jaar na de zomer feestelijk geopend.

Op de plek waar de drie oude gymzalen van het Revius Lyceum stonden zal een nieuw lesgebouw komen te verschijnen. Deze zal bestaan uit drie verdiepingen met rondom een schijngevel met lamellen, om het geheel de uitstraling van een landhuis te geven. Volgens de planning kan het nieuwe gebouw volgend jaar na de zomer in gebruik worden genomen. Daarna zal het oude schoolgebouw gesloopt worden. De drie nieuwe gymzalen zullen schuin achter het bestaande lesgebouw gerealiseerd worden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids