Normal_school_7

Scholieren in Utrecht moeten vanaf vandaag weer naar school. Voor leerlingen van basisschool de Ontdekkingsreis in Doorn is de start van het nieuwe schooljaar extra bijzonder door een verhuizing. Dat meldt RTV Utrecht.  

Leerlingen en leerkrachten van basisschool de Ontdekkingsreis moesten aan het einde van het vorige schooljaar afscheid nemen van hun schoolgebouw. Tot vlak voor de zomervakantie was het onduidelijk waar de leerlingen na de vakantie terecht zouden komen. Gelukkig werd vlak voor het einde van het schooljaar toch nog bekendgemaakt dat het Jagerspad in Driebergen de nieuwe locatie van de school wordt.

Om de leerlingen te laten wennen aan de overgang is er vorige week al een proefstart gemaakt. Op donderdag en vrijdag konden de kinderen kennismaken met de nieuwe locatie en hun nieuwe klas. Directrice Nanette Snijders zegt dat hier bewust voor gekozen is, zodat de leerlingen op de eerste echte schooldag van het jaar niet zo veel spanning meer voelen. Vanaf vandaag gaat de echte 'ontdekkingsreis' voor de school van start. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids