Normal_letters

Het Taalhuis in Bibliotheek Eemhuis in Amersfoort is deze week op een speciale manier geopend. Presentator Wilfred Genee was te gast om ruim veertig kinderen voor te lezen, om bij te dragen aan hun taalontwikkeling. Daarnaast werden de 'Taalhelden' bekendgemaakt. Dat meldt Leusder Krant.nl.

Het nieuwe Taalhuis heeft lezen hoog in het vaandel staan. Daarom stond voorlezen tijdens de opening in de bibliotheek centraal. De presentator van Voetbal International had de eer om de kinderen een mooi verhaal te vertellen uit Woezel en Pip. De middag werd mede georganiseerd in het kader van de Week van de Alfabetisering die deze week in het hele land plaatsvindt.

Naast voorlezen werden ook de 'Taalhelden' van de provincie Utrecht verkozen. Zij helpen laaggeletterden bij hun lees- en schrijfvaardigheid. Graddie Jansen werd taalheld in de categorie 'taalcursist'. In de categorie 'taalbegeleider' werd André Groeneveld verkozen en Sita Goedendorp is de nieuwe taalheld in de categorie 'bruggenbouwer'. Deze drie helden doen in januari mee aan de landelijke verkiezing.

Het Taalhuis ondersteunt mensen in taal op het gebied waar zij moeilijkheden ondervinden. Laaggeletterden kunnen er materiaal vinden en vrijwilligers staan klaar om hen persoonlijk te helpen met lees- en schrijfoefeningen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids