Normal_verkeer_stop

Rondom de St. Josephschool in de Amersfoortse wijk Hooglanderveen regelen ouders voortaan het verkeer. Door de onduidelijke voorrangssituatie bij de basisschool ontstaan er vaak problemen waardoor de veiligheid van de kinderen op het spel staat. Daar wilden de ouders iets aan doen. Dat meldt de Stad Amersfoort.

Een aantal ouders kwam met het idee om zelf het verkeer te regelen en ging hierover in overleg met de school en de gemeente. Die gingen akkoord en daardoor zorgen de ouders voortaan voor een veilige en overzichtelijke situatie bij de St. Josephschool. Directeur Gert de Wit vindt het een goede zaak. Hij noemt de onvoorspelbaarheid van de kinderen in combinatie met de onduidelijke voorrangssituatie een zorg voor de school.  Een eerdere invoering van een 'schoolzone' waar de maximumsnelheid 15 kilometer per uur is, heeft volgens hem niet geholpen. Met de hulpvaardige ouders is hij dan ook erg blij.

De school is nu bezig om een officiële brigadierregeling in te voeren. Daarnaast is er een werkgroep in het leven geroepen die de verkeerssituatie bij de school bekijkt. In overleg met de gemeente wil de werkgroep de oversteek structureel veilig maken, maar voor het zover is, moet de school het doen met de vrijwillige ouders.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids