Normal_oversteek

Rondom basisschool De Olijfboom in Woudenberg is de verkeerssituatie drastisch aangepast. Daardoor is het brengen en halen van de leerlingen een stuk overzichtelijker geworden. Dat meldt De Woudenberger.

Basisschool De Olijfboom is de nieuwe school waarin twee voormalige basisscholen sinds een paar maanden zijn samengevoegd. Daardoor is het leerlingenaantal flink toegenomen. Dat zorgde voor veel chaos rondom de school voor en na schooltijd. Een van de maatregelen die is genomen is het verplaatsen van de hoofdingang. Die zit nu aan de andere kant van het gebouw. Ook is er een extra ingang gekomen op de hoek van de school, zodat leerlingen verspreid en sneller naar binnen en buiten kunnen.

Verder zijn er extra parkeerplaatsen aangelegd en over het fietspad kan vanaf nu vanaf beide kanten worden gefietst. De oversteek naar de school is voor de leerlingen ook nog eens duidelijker gemaakt. Hierdoor is de toegangsweg naar de school een stuk veiliger geworden. Tot slot heeft de school gezorgd voor nieuwe fietsenrekken, zodat er nu voor iedereen genoeg plaats is.

Coördinator van de verkeersouders Gretha Leeuwdrent noemt de nieuwe situatie een grote verbetering. Middels een nieuwsbrief en dankzij parkeertoezicht rond de school werden ouders en leerlingen zo goed mogelijk voorbereid op de nieuwe situatie. Het oversteken rondom De Olfijfboom kwam daarnaast extra onder de aandacht tijdens de Verkeersweek. De groepen 3 tot en met 8 kregen allerlei behendigheidsoefeningen voorgeschoteld. Niet alleen de verkeerssituatie rond de school is nu verbeterd, de kinderen zijn na de training ook extra alert. Kortom: veiligheid gaat boven alles.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids