Normal_verf

De Willem van Oranjeschool in Woudenberg krijgt binnenkort een vrolijker uiterlijk. De leegstaande school wordt gebruikt als openbaar kunstobject. Het is de bedoeling dat de buitenmuren opgefleurd worden met schilderijen die de oud-leerlingen zelf gaan maken. Dat meldt De Woudenberger.

Het schoolgebouw wordt over een paar maanden gesloopt en tot die tijd staat het gebouw leeg. Dat kale aanzicht vond buurtbewoner Marco van de Hoef maar saai en daarom kwam hij op het idee om de school tot aan de sloop creatief te gebruiken. Hij bedacht de naam 'Versier nog één keer je oude school' voor het project. Met een positievere uitstraling van de school hoopt Van de Hoef bovendien dat vandalisme wordt tegengegaan.

Om het schilderijenproject door te laten gaan, zijn leerkrachten van de nieuwe school de Olijfboom, een samenwerking aangegaan met Yvonne Kors van de Kunstberg, projectontwikkelaar Woudenburcht Vastgoed bv en de gemeente. Kors is deze week al met leerlingen van de school aan de slag geweest met het schilderen. Kinderen mochten op papier een idee uitwerken. Per groep werd vervolgens een winnaar uitgeroepen die zijn of haar tekening op het schoolgebouw mag schilderen.

Het plan is om de winnende schilderijen op 27 en 28 oktober op de muren aan te brengen. De projectontwikkelaar maakt houten latten op de muur die als lijst dienen. Daarna wordt het ‘doek’ wit geschilderd, zodat de kinderen daarna met hun eigen tekening aan de slag kunnen. Als alle schilderijen af zijn, wordt de tentoonstelling onthuld door burgermeester Cnossen van de gemeente Woudenberg. Zo lang het schoolgebouw nog niet tegen de vlakte gaat, blijven de kunstwerken hangen.

Meer informatie over het kunstproject op de Willem van Oranjeschool is te vinden op de Facebook via 'Versier nog één keer jouw school.'

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids