Cindy van de Pol nieuwe voorleeskampioen CBS De Springplank

Cindy van der Pol is de winnares geworden van de voorleeswedstrijd op basisschool De Springplank uit Rhenen. Op donderdag 16 november werd de finale voor de groepen 7 en 8 voor groot publiek gehouden in de hal van de school. Ook mochten de beste lezers uit de groepen 5 en 6 deze middag een stuk voorlezen uit hun favoriete boek. Dit meldt de Rhenense Betuwse Courant.

Cindy las tijdens de finale een stuk uit het boek ‘Dagboek van een muts!’ van Rachel Rebée Russell. Haar voorlezen evenals haar bijzondere expressie zorgden voor een muisstil publiek. De jury bestond uit twee leraren en Thea Verhagen van de plaatselijke bibliotheek. Tijdens de regionale kampioenschappen gaat de winnares het opnemen tegen andere schoolkampioenen uit Rhenen en omgeving. De winnaar van die wedstrijd zal deel gaan nemen aan de provinciale wedstrijden. De landelijke finale vindt plaats in mei 2017.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen, in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De organisaties willen door middel van de wedstrijd aan het publiek laten zien dat voorlezen belangrijk en leuk is.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids