Verhuizing Vosheuvelscholen Amersfoort flink duurder

De geplande verhuizing van de Vosheuvelscholen uit Amersfoort naar de voormalige SBBO-locatie in Leusden lijkt zeven ton meer te gaan kosten dan de één miljoen die ingecalculeerd was. Dit tekort gaat de gemeente opvullen met geld uit het Krediet Modernisering schoolgebouwen 2018. Deze post van één miljoen is bedoeld voor het onderhoud van verouderde schoolgebouwen, iets waar Amersfoort er genoeg van heeft. Dit meldt het AD.

Deze extra kosten betekenen wel dat de pot van het Krediet Modernisering nu al voor driekwart op is. De herhuisvesting van de Vosheuvelscholen voor speciaal onderwijs is echter dermate noodzakelijk, dat de gemeente het schuiven van het krediet te verantwoorden vindt. Bovendien waren er nog geen andere bestemmingen bedacht voor het Krediet Modernisering. De gemeente Amersfoort was al sinds maart bezig met het zoeken van een tijdelijke locatie voor de scholen. Veel mogelijke locaties vielen af, en tijdelijke units zouden ook veel te duur uitvallen.

De SBBO-locatie in Leusden heeft volgens de gemeente vooral voordelen. Zo werd het pand eerder voor onderwijs gebruikt en ligt het op relatief korte afstand van de Vosheuvelscholen. De meeste leerlingen zullen met busjes naar hun nieuwe schoollocatie vervoerd worden. De opening van het nieuwe, tijdelijke pand staat gepland op 1 februari volgend jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids