Normal_geld_7

Basisschool de Koningslinde uit Nijkerk doet net als de afgelopen twee jaar mee aan de actie Het Glazen Huys. De actie in het eigen dorp is bedoeld om geld op te halen door middel van allerlei klusjes die de leerlingen zelf mogen bedenken en uitvoeren. De opbrengst wordt verdeeld over de voedselbank, Stichting Leergeld Nijkerk en de dierenambulance in het dorp. Dat meldt het AD Amersfoort.

De leerlingen hebben allen 5 euro gekregen van sponsoren waarmee ze een eigen actie kunnen opstarten. Gewapend met een brief van school en Het Glazen Huys trekken ze de wijk in op zoek naar klusjes en gulle gevers. Dit jaar wordt er geld gegenereerd voor de voedselbank, stichting Leergeld Nijkerk en de dierenambulance Nijkerk en omstreken.

Tuinieren, ruiten krabben en ouderen helpen zijn een paar voorbeelden van klusjes die de leerlingen van de Koningslinde de komende tijd uitvoeren. Twee leerlingen kwamen op het idee om cupcakes te bakken en die daarna te verkopen. Ook dat lijkt een goede actie te zijn, want het geld stroomt al aardig binnen bij de school. In de laatste schoolweek voor kerst gaan de kinderen met de uiteindelijke check naar Het Glazen Huys, om die daar tijdens een uitzending te overhandigen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids