Logo_amersfoort

Woensdag 14 december 2016 ontving Arie Keijzer, directeur-bestuurder van Scholen in de Kunst de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van locoburgemeester Bertien Houwing. Dat meldt de gemeente Amersfoort.

Arie Keijzer was acht jaar directeur van de Regionale muziek- en dansschool in Amersfoort en vervolgens zestien jaar directeur en later ook bestuurder van Scholen in de Kunst. Op 1 januari 2017 legt hij zijn functie als directeur-bestuurder van Scholen in de Kunst neer. Hij ontving de onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan de kunsteducatie en muziekonderwijs in de regio Amersfoort tijdens zijn afscheid in Flint Amersfoort.

Locoburgemeester Houwing: “Amersfoort neemt afscheid van een toonaangevend, gepassioneerd en kleurrijk bestuurder. Arie Keijzer heeft de kunsteducatie en het muziekonderwijs vernieuwd en daarbij altijd oog en zorg gehad voor degenen die het minder hebben of wat meer ondersteuning nodig hebben. Hij maakte kunsteducatie mogelijk voor vele jonge inwoners, omdat hij weet hoe groot het belang is van creatieve ontwikkeling in de groei naar volwassen, volwaardige burgers.”

Van Scholen in de Kunst heeft hij een professionele en landelijk toonaangevende instelling gemaakt. Naast zijn functie als directeur-bestuurder vervulde hij verschillende bestuurlijke activiteiten op het gebied van kunsteducatie, muziekonderwijs en zorg op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids