Daltonschool Corlaer wint jeugdgemeenteraad Nijkerk

Elf scholen in Nijkerk konden gisteren hun ideeën voorleggen aan de Jeugdgemeenteraad over de invulling van een rotonde in de wijk Doornsteeg. De suggesties varieerden van een ijzeren roos tot waterspuitende bomen, gepresenteerd door zichtbaar zenuwachtige leerlingen. Dit meldt het AD.

 “De kinderen waren heel oprecht in hun reacties en wat hen gedurende zo'n dag bezighoudt”, aldus raadslid Peter Collignon, die twee leerlingen van school Blokhuus begeleidde. “We hebben ze geleerd om zich open te stellen voor de meningen van anderen en om goede afwegingen te maken.”

Na de presentaties konden enkele leerlingen en een vakjury van raadsleden en ambtenaren stemmen op de beste ideeën. Na de eerste stemronde bleven de plannen van het Blokhuus, de Willem Farelschool, De Spreng, school Holk en Daltonschool Corlaer over. Na het lobbyen tijdens de pauze koos het overgrote deel van de leerlingen voor de plannen van de Daltonschool.

Leerling Pim Feddema: “We hebben een grote bloesemboom voor de rotonde bedacht, met gietijzeren poppetjes eromheen die voor ouders met hun kinderen staan, omdat Doornsteeg een hele kindvriendelijke wijk wordt.” Zijn mede-raadslid voor Daltonschool Corlaer, Sanjeev Ramabaran Mishre, vond het vrij spannend om deel te nemen aan deze gemeenteraad: “Het stemmen was superleuk om te doen. Vandaag heeft een raadslid ons echt klaargestoomd voor de vergadering. Maar ik wil later niet de politiek in hoor, ik word liever zakenman.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids