FC Utrecht-spelers geven gastles op Amersfoortse basisschool

Twee spelers van FC Utrecht en de assistent-trainer kwamen dinsdagochtend basisschool Het Spectrum verrassen. Robin van der Meer (linksback, eerste team), Ali Ulosoy (Jong FC Utrecht) en Hans van der Haar (assistent-trainer) kwamen daar een gastles geven over het omgaan met geld. Dit meldt het AD.

Het bezoek is onderdeel van de derde maatschappelijke rondgang die FC Utrecht dit seizoen maakt door de provincie. Zo bezochten ze al eerder verzorgingstehuizen en gingen ze op bezoek bij supporters op hun werk. Dinsdag waren de basisscholen van de provincie aan de beurt om spelers te ontvangen. De lessen zijn ontwikkeld door hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner asr.

Ulosoy vermaakt zich prima met de kinderen. “Normaal sta je dag in dag uit op het veld. Deze maatschappelijke dagen zijn voor ons een leuke afwisseling. Dat enthousiasme vind ik superleuk. Daar word je vrolijk van. Ik was zelf als kind trouwens ook een echt druktemakertje.” Aan het eind van de ochtend konden de kinderen vragen stellen op een heuse persconferentie. Hier bleek pas echt hoe nieuwsgierig zij zijn over het leven van de twee profvoetballers.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids