Overhandiging eerste exemplaar met links Burgemeester Frits Naafs, rechts Nils Venmans

Donderdag 20 april zijn de eerste exemplaren van het ‘Heuvelrug Doe & Ontdekboek’ editie 2017 door burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug overhandigd. Nils Venmans, het covermodel van het Heuvelrug Doe & Ontdekboek, kreeg het eerste exemplaar van de burgemeester uitgereikt tijdens de rekenles op de oecumenische basisschool de Ladder in Maarn. Dit meldt Kids op de Heuvelrug.nl.

Voor de editie 2017 is het RBT Heuvelrug & Vallei op zoek gegaan naar een covermodel uit de regio. Uit de vele reacties is Nils als winnaar gekozen. Naast dat hij in Maarn woont is hij ook heel actief op de scouting en met grote regelmaat in de natuur te vinden waar hij op zoek gaat naar beestjes en hutten bouwt. Een enthousiaste ambassadeur voor Kids op de Heuvelrug dus.

Het Doe & Ontdekboek is samen met de jeugd ontwikkeld en samengesteld. Michiel van der Schaaf, directeur van Regionaal Bureau Toerisme voor de Utrechtse Heuvelrug & Vallei: “Na het succes van vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven. We hebben veel feedback ontvangen van jonge gezinnen die op de Heuvelrug op vakantie waren dat ze verrast waren dat er zoveel te beleven is voor kinderen op de Heuvelrug. “

Nieuw in de tweede editie van het Heuvelrug Doe & Ontdekboek zijn dit jaar de reuzenpanda’s Wu Weng en Xing Ya die net zijn gearriveerd op de Heuvelrug, uitjes voor het hele gezin en een leuke selfiefotowedstrijd. Uiteraard zijn ook dit jaar weer opgenomen: de ultieme Heuvelrug Bucketlist, fietsen/vliegeren/wandelen/spelen/picknicken, leuke kortingsbonnen, weetjes, puzzels en doe dingen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids