Sportiefste school van Amersfoort bekend

De Joost van den Vondelschool is verkozen tot sportiefste school van Amersfoort. De school wist deze titel te bemachtigen, doordat zij als enige school in Amersfoort deelnam aan alle zestien schoolsporttoernooien. Dit meldt De Stad Amersfoort.

Gymleraar Aleida Nota: “We zijn trots op alle kinderen die dit afgelopen schooljaar mee hebben gedaan aan zoveel schoolsporttoernooien. Trots op het Vondel-uitgangspunt dat iederéén, élke leerling, mee mág doen, in een vriendenteam van groepsgenoten; dat we geen selecties hebben; geen eerste, tweede of zoveelste teams, maar dat schoolsport er is voor het plezier in bewegen, in sporten; dat schoolsporttoernooien er zijn om ook kennis te kunnen maken met sporten, die je misschien nog nooit hebt gedaan.”

“Natuurlijk, we hebben getraind: tijdens gymlessen; met behulp van clinics; na schooltijd. Maar altijd met eenn doel in ons achterhoofd: we willen plezier hebben in het samen sporten. En plezier hebben we zeker gehad! In al die wedstrijden: wielrennen, volleybal, smashbal, voetbal, tafeltennis, dammen, schaken, waterpolo, zwemmen, basketbal, handbal..."

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids