Normal_brandweer__vuur

Basisscholen in de provincie Utrecht kunnen dit schooljaar voorlichting krijgen van de brandweer. Er is voor groep 4 lesmateriaal ontwikkeld waarin kinderen wordt geleerd bewust om te gaan met brandpreventie. Ook leren ze wat ze moeten doen als er toch een keer brand uitbreekt. Dat meldt het AD.

Scholen kunnen de werkboekjes bestellen via brandweeropschool.nl. Als het materiaal wordt besteld, krijgt de school daar ook een brandveiligheidsles door een echte brandweerman of -vrouw bij.

Vorig jaar werd er ook al veelvuldig voorlichting gegeven door de brandweer. Toen kwam de brandweer langs op meer dan de helft van de Utrechtse scholen, ook in groep 4. Dankzij dat succes is het plan ontstaan om de voorlichting dit jaar op alle scholen aan te bieden.

Vooral het voorkomen van brand wordt breed onder de aandacht gebracht. Maar ook onderwerpen als ‘vlam in de pan’, rook en een vluchtplan komen aan bod. Het werkboek geeft kinderen de kans zelf aan de slag te gaan met de onderwerpen. Bovendien kunnen ze er thuis over napraten. Het uiteindelijke doel van de voorlichting is het verminderen van het aantal branduitbraken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids