Schrijfster en scholieren schrijven samen een boek in Driebergen

Lorena Veldhuijzen gaat de dromen van kinderen gebruiken voor het schrijven van boeken. Gisteren was zij te gast op basisschool de Dolfijn in Driebergen waar kinderen allerlei puzzelstukjes leverden voor een boek dat tijdens de kinderboekenweek gepresenteerd zal worden. Dit meldt het AD.

De kinderen zijn enthousiast om een bijdrage te leveren aan het boek en hopen iets terug te lezen van hun inbreng. Volgens de schrijfster zal het verhaal gaan over een ontsnapte krokodil in Driebergen. “Ik heb alleen de eerste alinea op papier gezet, de rest komt van de kinderen. Hun dromen zet ik in het boek. Ik heb nog geen idee hoe het afloopt. Dat is aan de kinderen,” aldus Veldhuijzen. “Het is een spannend proces. Ik weet niet waar het eindigt. Je ziet steeds meer gelaagdheid in het verhaal komen. Er komen meer mensen in het boek voor.” Veldhuijzen schreef eerder al het kinderboek Avonturen van Glas. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gedrukt in normale letters en het tweede deel in letters die beter leesbaar zijn voor kinderen met dyslexie.

De schrijfster heeft wel de hulp nodig van ouders en leerkrachten, voor onder meer de vormgeving, druk, reclame en verkoop. “Als die niet willen, valt de bodem onder het project weg. Maar ik ben ervan overtuigd dat de ouders graag helpen. Want, zeg nou zelf: het is als ouder of opa en oma toch leuk om een boek te lezen waar je kind of kleinkind aan heeft meegewerkt.” Veldhuijzen is van plan om vier boeken op soortgelijke wijze te schrijven, in samenwerking met vier verschillende scholen in het land. Op 4 oktober moeten ze klaar zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids