Normal_lezen

Sinds donderdag 7 juli kunnen inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven terecht bij het taalinformatiepunt in het Cultuurhuis in Doorn. Dit alles op initiatief van het Taalcoachproject Utrechtse Heuvelrug. Dit meldt de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Eerder startte een taalinformatiepunt in Driebergen. Vanwege het succes is het tijd voor een extra locatie. Samen met bibliotheek ZOUT en de gemeente is het project opgezet. Het Taalinformatiepunt gaat deel uitmaken van het Taalhuis wat in ontwikkeling is met eerdergenoemde partijen maar ook andere betrokken partijen die in een taalhuis kunnen participeren. Het Taalhuis is voor inwoners die de taal onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Taalbeheersing wordt in een informatiesamenleving steeds belangrijker door het toenemen van digitale informatieverstrekking en het gebruik van online formulieren van bijvoorbeeld de Belastingdienst en de overheid.

Wethouder Hans Nijhof juicht het initiatief toe. “1 op de 9 Nederlanders kan slecht lezen en schrijven en dat levert problemen op. We zien dat taal een obstakel is om werk te vinden of om geldzaken op orde te houden. Dat merken we ook bij de Sociale Dorpsteams. Daarom ben ik heel blij dat deze inwoners nu terecht kunnen in Driebergen en Doorn."

Het Taalinformatiepunt is elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur te bezoeken in de bibliotheek in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn. Meer informatie via: http://www.samenopdeheuvelrug.nl/kies-uw-dorp/digitaal-loket_46199/product/taalondersteuning_1085.html

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids