Logo_logo_roc_midden_nederland__mbo

De vier Bouwkundestudenten van het Bouw & Interieur College in Amersfoort hebben de Bouwbazen Challenge gewonnen. Zij kregen voor het beste bouwidee naast de award ook een cheque van 9000 euro. De studenten maakten een ontwerp voor een “gepimpte gang” op school. Dat meldt ROC Midden Nederland.

Tijdens de Bouw Bazen Awards streden vijf scholen uit de regio Amersfoort om de titel. In totaal waren er 400 inzendingen binnen gekomen. De studenten zijn dolblij met de prijs en mogen hun bouwidee nu echt gaan uitvoeren.

De jury, met onder meer Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, was onder de indruk van het idee. Met name de inventiviteit van de studenten werd geroemd en het feit dat ze bezig zijn geweest met het imago van de bouw. Uit het ontwerp blijkt dat de studenten echt goed hebben nagedacht over hun idee. Hoe zorg je ervoor dat de bouwgang ook een bouwuitstraling krijgt? Door het toevoegen van bouwmaterialen en een stukje geschiedenis, door het plaatsen van onder andere zuilen, creëren zij de sfeer en uitstraling die ze nu missen.

De BouwBazen Challenge is een wedstrijd voor scholen en leerlingen in de regio Amersfoort. Zij werden door Bouwend Nederland Amersfoort uitgedaagd om hun eigen bouwidee te bedenken. Van een boomhut in de aula of een chillplek op het schoolplein. Bouwend Nederland, dat 100 jaar wordt, zorgt er voor dat het winnende project daadwerkelijk gebouwd wordt.

© Nationale Onderwijsgids