Roc Midden-Nederland start gratis online cursus gezondheidszorg

Het Roc Midden-Nederland, met vestigingen in Utrecht en Amersfoort, gaat binnenkort beginnen met een gratis cursus over gezondheidszorg. Een dergelijke ‘Massive Open Online Course’ (MOOC) is al zeer populair op universiteiten in Nederland, maar de populariteit op mbo-instanties blijft nog achter. De cursus zal toegankelijk zijn voor iedereen. Dit meldt het AD.

De cursus zal vanaf 1 december van start gaan en de deelnemers online gaan onderwijzen over veranderingen in de zorg en wat dit met zich meebrengt voor de (toekomstige) zorgprofessional. Wie voldoende activiteit en inzet toont, kan een bewijs van deelname ontvangen. De cursus is toegankelijk tot 1 januari.

De eerste mbo-instelling die begon met het aanbieden van een gratis MOOC was het Roc van Twente. Deze instelling begon in juni 2015 met MOOC over sociale media en ondernemerschap. Bij de universiteiten worden ze al langer aangeboden, en worden ze gevolgd door studenten over de hele wereld. De meeste cursussen zijn op eigen tempo te volgen en te beginnen wanneer een deelnemer dat wil.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids