ROC Midden Nederland komt met cross-over opleiding

Als eerst van Nederland heeft het ROC Midden Nederland toestemming gekregen van het ministerie van Onderwijs om een cross-over opleiding te beginnen op niveau 2. Deze niveau-2 studie zal studenten gaan op brede wijze gaan opleiden tot servicemedewerker. Dit meldt het AD.

De nieuwe opleiding is het gevolg van een veranderende arbeidsmarkt, waaruit veel banen waar niveau-2 studenten voor waren opgeleid langzaam verdwijnen. Wouter van der Veen, projectleider: “Deze studenten werden heel specifiek opgeleid. Bijvoorbeeld tot assistente van een zweminstructeur. Terwijl ze in de praktijk juist overal voor worden ingezet in bedrijven. Van het helpen bij de schoonmaak tot het doen van kleine klusjes.’’

Het ROC Midden Nederland dat studenten beter aansluiting kunnen vinden op de arbeidsmarkt wanneer ze een algemeen vormende opleiding hebben gevolgd in de dienstverlening. De breed opgeleide studenten kunnen vervolgens vooraf zelf kiezen in welke richting ze willen gaan werken: zorg en welzijn, zakelijk en commercieel en sport en evenementen. “Zeker het eerste jaar kan nog gewisseld worden’’, aldus Van der Veen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids