Wellant door inspectie niet langer bestempeld als een zwakke school

De afdeling vmbo-t van het Wellant College in Amersfoort wordt sinds oktober niet meer bestempeld als zwak. Dit blijkt uit het definitieve inspectierapport dat de Onderwijsinspectie heeft opgesteld. Dit meldt het AD.

De Onderwijsinspectie verzuimde echter op dit rapport te publiceren, waardoor de school onterecht bekend bleef staan als zwak. Schoolleider Marco Jongerden was onaangenaam verrast door uitblijven van de publicatie, maar ondertussen is het verzuim rechtgezet. Uit het nieuwe rapport blijkt dat het Wellantscollege het afgelopen jaar ‘voortvarend aan de slag is gegaan’ met de kritiekpunten uit eerdere onderzoeken. Deze bestempelden de g/t afdeling van de school in 2015 als ‘zwak’. Lessen werden onvoldoende aangepast aan het individuele niveau van de kinderen en enkele docenten hadden moeite met de ordehandhaving in de klas.

“Nu dat we er weer bovenop zijn, is het zaak op niveau te blijven. Sterker nog, we zijn zelf nog niet helemaal tevreden met de kwaliteit. Het moet nog beter'', zegt Jongerden. Hij denkt dat een snelle groei de oorzaak was van de eerdere problemen. In vijf jaar tijd steeg het aantal leerlingen immers van 150 naar 400. “Dan heb je extra veel docenten nodig. Een aantal daarvan is nog jong moet zich nog verder ontwikkelen. Onze opdracht is om het team verder te verstevigen.”

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids