Leerlingen van Guido zamelen recordbedrag in voor India

Ruim tweehonderd brugklassers van de middelbare scholengemeenschap Guido in Amersfoort hebben een recordbedrag van bijna vijfentwintigduizend euro opgehaald. Deze uitslag werd afgelopen vrijdag bekendgemaakt, en het geld zal gaan naar een multifunctioneel onderwijscentrum voor theeplukkers in Noordoost-India. Dit meldt het AD.

Elze Toornsta, medewerker van Verre Naasten waaraan het project gebonden is, nam de cheque in ontvangst. “Wat een geweldige prestatie! Extra knap omdat dit jaar minder leerlingen meededen". De actie ging op maandag 27 maart van start. Gedurende die dag deelden leerlingen die vorig jaar meededen aan de actie over hun ervaringen als ambassadeurs die naar India zijn afgereisd. Op die dag alleen werd er al duizend euro ingezameld.

Ook dit jaar maken de deelnemende leerlingen kans om mee te mogen op een reis naar India. “Negen leerlingen wonnen een prijs met hun actie. Zij zijn genomineerd voor een reis naar India om daar met eigen ogen te zien waarvoor ze actie hebben gevoerd".

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids